Saturday, June 11, 2011

say goodbye bye bye :D

Hello sweety gurls and handsome boys yang follow belog Naziyah.
Assalamualaikum ! Today is my last post sebelum balik hostel hari Ahad nie . Oh gosh , tkmao balik sebenarnye.
nanti rindu dgn ibu, walid , adik, abang , akak and korangkorang semua .

Tk nak banyak cakap , kamu sweety , jaga diri , jaga maruah , take care of yourself bila hang out tuu.
Sayang korang semuaaa lahh <3 <3
Muahmuah sikit , HAHA.

TAKE CARE AND ILY ALWAYS !
STRAIGHT A's FOR SPM !

So , takkan ada post selama sebulan maybe . Tunggu lah bulan 8 , lepas rindu kat korang semuaa.


trust me , that you are pretty , sweety.
Who said that you are not pretty ?
In my eyes, you guys is pretty and beautiful.
The most important , you're perfect <3

byebye , i love youuu ;D

Monday, June 6, 2011

Classic Car :D

Wohhh , Classic Car , yeah , saya minat tahu :D :D


Cadillac :D


Kasi senang cerita :D

Ini pun CLASSIC jugak tauu :D

Lamborghini Countach 1974

Yang ni pula Lamborghini 1963 :

Kalau yang ni pula :
Volkswagen Beetle , eh eh comel macam saya lahh :D
*perasan je saya niee , HAHA 

Eh eh , Classic gila BMW ni 
Haa , take a look tauu :D

*tolong click untuk tumbesaran kereta ini :D
untuk lihat lebih jelas tau tau :D




Haaa , comel kan ?
Itu jela nak cakap , I'm out of idea .
Totally BLANK ><
HAHA , so , TAKE CARE guys :)
IMYSM <3



Sunday, June 5, 2011

What happen to this WORLD ?

Subhanallah ! Apa yang sudah terjadi pada zaman ini ?
Makin banyak yang menghina ISLAM !
Ada seorang makcik yang saya tahu melalui TWITTER telah menghina agama Islam.
Macam macam yang dia cakap.
Saya rasa dia bukannya ISLAM . Kalau dia ISLAM, dia takkan mengHINA agama SENDIRI!
Adakah dia seorang yang telah MURTAD ?
Atau dia seorang pengikut AJARAN SESAT ?

Default PICTURE dia amat amat lah MENGHINA ISLAM !
Kalau Malaysia mengikut sistem kerajaan Mekah , akan saya REJAM dia sampai mati.
Nau'uzubillah.

YA ALLAH , Ampunilah dosa dia sekiranya dia masih Islam. 
Amin.

Ya ALLAH ,  jauhkanlah aku daripada syaitan syaitan bertopengkan manusia.
Amin Ya Rabbal Amin .

Ikhlas dari hati seorang remaja perempuan ,
Sharifah Naziyah Al-Baity :)
dan saya BANGGA menjadi seorang MUSLIM !
Wasalam :)


Friday, June 3, 2011

taknak cakap banyak , take a look :)

Forget about the vintage things first. Friendship is important , okay ? Ini gambar yang saya berjaya ambil dari blog Nur Fatin itu. Yang kat Tesco itu laaa :)

Ini gambar nyaaa :)





kawan terhebad , jyeah :)



kanak2 riang nieee :)


Okay , tu jela. Have a fun day , guys ! miss u a lot.
Muah muah muah ;)

Wasalam . Masa ni lah untuk berjalan jalan dengan kawan.
Dah balik HOSTEL , bila lagi ?
Damn ==" taknak balik HOSTEL :(




Thursday, June 2, 2011

HANG-out together with Quehannie and Nur Fatin

assalamualaikum , hi semue . Heee , harini hang out together bersama blogger blogger tau tau .
hahaha. yealah dah lame tak jumpe dengan Quehannie nie . Aduhh , rindu tau dengan mereka.
Walaupun jumpa kat Tesco Cheng, bermakna bagi saya. Lepas rindu tuuu, HIHI.
Makan makan kat KFC , jalanjalan kat Tesco , dan lepak-ing kat luar TESCO.
HAHAHA :)

KFC 

hah , bile dah jumpe mereka berdua, haha, masing masing ketawa bagai nak rak. Naseb baek pagi tu ramai takde. Haish, order snack plate 3 pinggan , tapi tak abis, aduhh , bikin rugi je tauu.
Bile ada baki ayam, ingat nak bawak balik, tapi semua segan nak mintak plastik kat abang KFC tuu. HAHA , ruperupenye abg tu Ex SMK MALIM. adusss :)
bile dah makan, kiteorg masuk Tesco, kunun nak beli la A4 colour paper , haish , tengok ramai
sgt beratur, tak jadik beli. HIHIK, tengah tengah jalan tu , sempat juga mereka posing dengan bntal Tesco tuu,. Ngeeee~


Comel kan kan kan ?

Lepas tu , terjumpa plak dengan Ernie , aduh , salam dengan dia jela.
Cantik sangat dia hari tuu tau , rindu betul dengan dieeee :)



Hah, si Anis ni pulak , amek sehelai baju , lepas tuu , tarik saya masuk dalam Fitting Room, kunun kunun nak try baju , HAHA , kami melencong untuk snap gambar kejap.
Tengok tuu , aisehh , cumil kan dia ?

cinta kedua saya *just kidding :)


tapi , kiteorang sempat snap dua gambar jelah, sebab ada sis ni nak try baju.
Haiii , kacau daun betul laa , baru aje nak bermadu asmara dengan Quehannie nie tauu.
HAHAHAHA :)

hihi , okay guys . Amacam ? Tesco pun boleh jadi tempat nak hang out tahu.

Ini blog dua gadis comel tu :

Okay lahhh guys , harap harap anda semua sihat belaka.
Regards ,
Naziyah :)





Wednesday, June 1, 2011

RETRO

Retro style ? Yessss , for me . Today , i gonna talk about retro fashion .  There are many people using retro style. For example , 'WONDER GIRLS' . Mereka menggunakan RETRO STYLE semasa ada shooting for their song , 'NOBODY' . Okay , tengok gambar mereka ;)



For bedroom , pun comel jugak. Walaweyh. Abang saya ambil course Interior Design di Taylor's University College, PJ. Lebih minat buat style retro bila buat assignment. HAHA.

Salah satu contoh yang saya ambil kat Internet  :




omgeeee , comel kan , nak mcm ni jugakkk ! ;)))
click jgn tak click kalau nak lagi jelas :)
hahahha :))))

so, itu jela nak cakap , tired gila kottt .


I love Ashley Banjo . My sweetheart ;) 
HAHAHAH :)


D I V E R S I T Y
<3

byeee , guys :) wasalam :)




Tuesday, May 31, 2011

Shoes ;)

Assalamualaikum and Hi guys ! Whassup ? Hihi .
Today , I want to talk about shoes . There are many types of shoes. But , the one that I like is flat shoes.
The 'OXFORD'.

Take a look at this picture .

I really adore this shoes . I want this so bad !
Huhuhuhu . I already have the purple one . I buy it at the shoes shop, 'Everlast'.

This is my favourite shoes. I will wear it when I'm using my cream blouse and skinny jeans.
See ?


It costs RM 69.90 . Cheap kan kan kan ?
HAHA .

So , you can buy it too in different colours ;)

Another picture for oxford flat shoes :



The Blue Oxford Shoes


Click untuk lihat lebih jelas okay ? click it , nowww !

HAHA , okay , I'm really tired because I went to the Butterfly Sanctuary at Ayer Keroh , Malacca.

This is the photos that I take at Butterfly Sanctuary :



I already tired , guys ! 
Okay , guys ! I have to go now ! see you later !
dadadada~
Wasalam. 





Sunday, May 29, 2011

70's

Assalamualaikum , harap harap anda sihat sihatttt belaka tahu. Hari ni kita bercerita pasal Vintage Style . 
Sesungguhnya , saya sudah jatuh hati dengan HANA TAJIMA dan NURUL.
I LOVE YOU . hihi .
okay , zaman ni memang ramai girls berpakaian macam Hana Tajima .
Cara dia berpakaian memang stylo . Saya pun terliur jugak tengok muka dia. HIHI .
seronok betul cara dia berpakaian . Style dia memang vintage gila. Ada gaya 70's lahhh. Nak jugak pakai Maxi skirt macam Nurul cakapcakap tuu. Teringin pula nak pakai macam dia ,tapi saya nie pendek ,hihi, kesian betol . Haaa , kenal kan Hana Tajima tuu sape ? 
Okay , take a look kat gambar bawah ni tau :)




click gambar itu untuk lebih jelas :)


nielah NURUL CAKAPCAKAP tuuuu :)



tekan LINK itu tau , buka , dan tengok gadis comel pakai hijab :)
kak nurul lah gadis comel tuu <3






And , girls sekarang pun suka sangat dengan vintage style . Dieorg memang minat pakai sling bag yang antik tuuu.
Saya ada satu kat rumah tau tau tau :))) hihi , jangan jealous . So, gambar kat bawah ni adalah salah satu sling bag yang menarik <3 
im lovin it , hihi 

brown sling bag


Hard-Sided Cowhide Vintage Shoulder Bag

Chaos Closet Vintage

yang merah ni pun comel jugak . ohh REETOO :)

Sling Bag by M N G

OMG , comelnya awak ! jatuh hati betul lahhhh . dapat kat blog nurul cakap cakap ni .




aduhhh , geram betul saya dengan beg beg nieyhh ! takpe takpe , nanti saya suruh bie saya belikan , jangan salah anggap pulak . abang je tuu . Okay , yang selalu saya nampak girls pakai yang jenis Prada. Hee, tapi saya tak dapat nak carikan gambar tuuu lah . Ada masa saya upload kat blog comel saya nie tau , sayang sayang :)

oaky , cukup sampai sini , penat bercerita nie :))

wasalam .

I got this picture from GOOGLE , thank you .









Tuesday, May 17, 2011

new POST , new link and whatever ;)

Okay , mulai sekarang . I will post to my blog about vintage . Example , vintage stamps , shoes , clothes and etc.

Today , I want to post about stamp history . I find it at WIKIPEDIA . Thanks a lot , wiki :)

HISTORY

On April 13, 1998, the U.S. Postal Service (USPS) and the E-Stamp Corporation unveiled forbeta testing the E-Stamp Internet postage system, aimed at providing digitally encoded postage franks or stamps via the Internet. At the launch in 1998, the Postmaster General at that time, Marvin T. Runyon, described his vision of postage being "available, on call, 24 hours a day, 7 days a week."
Founded in 1996, Stamps.com is the brainchild of Jim McDermott, Ari Engelberg and Jeff Green. E-Stamp was the first company to get USPS approval for beta testing and successfully brought internet postage to market, but the company did not survive the bursting of the dot-com bubble in 2000. In 2001 its domain and patents were bought by a fellow early entrant in the digital postage market, Stamps.com.
In the fall of 2003, Microsoft released a beta version of its office productivity suite of programs, which includes an electronic postage capacity through Stamps.com.
In August 2004, Stamps.com introduced PhotoStamps. This service allows computer users to upload their own photos or graphics, which Stamps.com then prints on custom postage stamps(personalised stamps). This had been preceded by Stamps.com having various pictures on its E-stamps, including U.S. presidents Jefferson, Kennedy, Lincoln, TR and Washington, people playing various sports, and world landmarks.
There was considerable negative publicity immediately after the inception of PhotoStamps, when investigative website The Smoking Gunpublicized various stamp designs they had successfully ordered featuring images of Jimmy Hoffa, spies Ethel and Julius Rosenberg, and theDNA-stained blue dress of Monica Lewinsky.[2] Stamps.com's current policy prohibits images of world leaders or "any material that is vintage in appearance or depicts images from an older era."

I also have stamps collection at my home . I will capture it when I have free time :))))

Vintage Stamps (picture)
Girls Scout Stamp


Vintage Malaysian Stamps




Sunday, May 1, 2011

heyyyy , i miss my BLOG !

ohohoho , serious , rindu gila dengan beloggg nieyhhh . HEHE .
bukak bukak jea dah ade 37 followers , thanks guys because follow belog saye yang tak seberape nieee ;)
to all visitor , THANK YOUUUUU , i LOVE you guys :)

hah , bile dah bukak belogg niee , dah tentu la saye singgah belog orang laen . 
hehe , bestie saye pongg dah buad BELOG . comel sangad blog die , same macam orang nyee .
comel macam barbie doll ;]
hehe , name die siti nur fatin or panggil die atein je senang .
nak tgok belog die and follow lah sekali yea . eh eh , dah mcm iklan promote yang ade kat dalam tv tu je .
HAHA ;P
hah , nie , tekan je link kat bawah nieyhhh tauuu .


i miss you ;)
siti nur fatin .

hahhh , mase kat sekolah , memang best .
cume ade laa bnde yang saye tak berkenan , contohnyeee , budak lelaki sekolahhh tuu.
xsuke sngattt . dah la ade sorang tuuu asek mengacau je . agaknye die jealous dengan saye .
ahhh , tension sangat dengan guy tuuuuu =="
agak agak bile dah tinggi sikit same ngan mamat tuu , boleh la kasi karate macm cerite kungfu panda tuu.
hihik , mengarutt jeeeea. esok nak balek , ehehe , sedih plak nak meninggalkan notebook kesayangan saye niee.
hahhhh , senior2 pulak okayyyy ;) xde bullying , ragging or what so ever :D
saye saye rindu dengan melaka sebenarnnnyyyyyyeeeee ! I miss MELAKA ;( 
tengokklahh nanti mase bulannn 6 , cutiii pjng punyaaaaaa .
bolehh laa lepak-ing dengannnn memberrrr ;]

okaylah , kalau umur panjang kite chitchat lagiii. hehe .
sekian terima kasih.
p/s : penad mulut saye bercelotehhhh ;D

Saturday, April 16, 2011

i'm tired

heyy heyy , guys !
dah lame tak update ini blogggg !
al maklumlahh , duduk dalam ASRAMA , xboleh nak online.
InsyaAllah , waktu rehat mase kat sekolah nantii , boleh la curi curi masuk makmal computer kejap.
nak online punye psal :)
hehehehehehe :]
huhu . Saye rinduuuuu anda semueee .
HAHA , especially nur fatin , nanie , finaz and semueee ! HAHAHAHA
tak boleh cakap banyak banyak laaa
thank youuuu !
i LOVE youuuuu <3


Friday, February 25, 2011

ahaha , kelakar nyeee awak ;)

aduhhh , hari sabtu and ahad tu ade HARI SUKAN SEKOLAH .
Hai , inilah masenye nak tgok tgok senior sekolahh .
Hihi , syiok jugak tgok senior tuuu .
Hihi , tak bole tegur , tgok dari jauh pon takpe , 
seronok , seronokkkkkk sangt ;)

Dah laa main tarik tali , pastu menang plakkk senior tuu .
Aduhhh , suka sgt tgok mate dieee , glowwwww gitu !
HAHAHHA .
kalo die senyumm , boleh buat orang cairrr .
HANDSOME GILE tuuuuu !
mak aihhh , tinggi plak tu badan .
Dah la suke buad lawak !!!
HAHA , tak tahu die name ape , kelas ape .
Huhu ;)

p/s : awak HANDSOME sangat ! u make my heart melt ;)

Saturday, February 5, 2011

sucks ?

haiiih , tengok muka luu .
aduhh , gua suka sangat sangat !
your face makes my heart melt !

First time saya tengok muka awak , saya rasa bahagia sangatt .
Saya ingat FIRST DATE kita , saya ingattt sangat sangat !
Saya ingat awak dukung saya ! Aduhhh !
Heyy , dan awak kene debik dengan Iemma ! HAHA , muke awak blushing teros !
grrr , padan muka ! hee~

kite tengok wayang , jalan jalan , beli brg .
saya ingat itu semua , awak !

Tapi, tapi, awak pergi cepat sangat.
awak tinggalkan saya. Awak jahat kan?
I LOVE YOU , I LOVE YOU , I LOVE YOU


Please, I love you , Muhammad Nur Iman.
May God Bless You ;')

Thursday, February 3, 2011

huhu :)

Hari ini hari KHAMIS .
saya suka hari KHAMIS .
hari hari saya suka suka .
Oh goshhh , menghitung hari yeahh ?
gilaaa =="

Lanshit !
Gua call you , lu tak angkat !
MACAM bullshit .
Nahhh , this is what we call LANSHIT !
grr , sucks yeahhh awak !
Sampai MATI saya INGAT awak !!!

Benci, benci, benci !



I HATE YOU , I.F.
seriously, i HATE you !
i hate you fucking damn much ! get it ?
THANK YOU !

Monday, January 31, 2011

Tension .

Okay, gua tension. TENSION + STRESS !
hell-yeah , aku takde mood nak gelak gelak mcm kambeng kat luar sana.
Aku bukan LELAKI. Ambik rokok, nyalakan, pastu hisap sampai hilang Tension.
Oh, bukan bukan. Aku masih WARAS.
sangat sangat OKAY lagi .

TENSIOOOOOON !


Bile dah tension, mule lah nak makan macam macam. Makan itu lah , inilah !
Urghhh! Jangan bikin gua stress. Aduh, kang tak pasal pasal kene !
GILA GILA GILA !
FULLSTOP

okay, gua nak BLAHHHHHHHH .  CHOWWWW !
THANK YOU ! 

Saturday, January 22, 2011

i MISS you :)

okay , seriously GUA rindu dengan LU semua !
urghhhhh ! you , i MISS you soooooooo MUCH !

Carta Teratas Dalam Hati Saya <3 <3 

NUR FATIN <3 
yang selalu ade kat sisi saye , mase susah and senang!
you are my bestie forever !
awak , saye SAYANG SAYANG awak sgt sgt !
please , i LOVE you !
HAHAHAHAH XD

sayang ! i MISS and I LOVE YOUUUUUU , sangat sangat !


i won't forget our sweet memories , sayang :)

heeee , i LOVE you , babyyyyy :D




tengokk tengokk , siapaaaa yang CUTE nieyhhh !
<3 mohamad adri <3 
saya takkan LUPA awak yang cute ituuuuu ! awwww !
saya sayang awak , kawan !!!!
yang selalu text and call Niya !
sayangsayang awak !
HAHAHAHHA :D

mohamad adri hakimi :)


adri , adri , adri :)
  selamat tinggal !
last dayyyyyyy nak meng-update belog ape sume nieyhhh ! 
oh goshh , rindunye dengan atyn , adri , damy, ain , miera semuaaaaa ! 
i LOVELOVELOVELOVE you 
sooooooooo MUCH !
FULLSTOP !

regards , 

NIYA ASIKOH :)